Chiptuning

Per 1 augustus zijn wij officieel chiptuner!
Wij bieden software voor alle merken en types auto’s, van Alfa Romeo of Alpina tot en met Volkswagen of Wiesmann.
Wilt u uit uw auto meer vermogen, extra koppel of een beter brandstofverbruik halen? Laat uw auto dan nu bij ons chiptunen!

 

Wat is chiptuning?

Met chiptuning wordt de motor van je auto opnieuw afgesteld. Dit wordt bereikt door het aanpassen van de software in het motormanagement. Een verbrandingsmotor is afhankelijk van 3 factoren, lucht, brandstof en ontsteking. Wij zorgen voor de ideale verhoudingen. Optimale luchtvulling, optimale vulling, verneveling van brandstof en bij benzine motoren een optimaal ontstekingsmoment. Daarnaast zijn veel motoren onnodig elektronisch begrensd. Wij laten jouw motor weer vrij. Een geoptimaliseerde afstelling laat je auto beter presteren.

  • Vertrouwde ‘Autobedrijf Mebu’ kwaliteit
  • Alle software is ontwikkeld op de testbank ondersteund door OBD diagnosetools, AFR metingen en 4 gassentest
  • De tuning blijft ruim binnen de marge van wat jouw standaard onderdelen kunnen verduren

 

Hoe kunt u uw auto tunen?

U kunt uw auto op verschillende manier ‘sneller’ en/of ‘zuiniger’ maken. Let er hierbij op: sneller is niet altijd zuiger of zuiniger betekend niet altijd sneller. Dit heeft met ten eerste met een correcte afstelling te maken van uw auto, maar ook zeker met uw rijgedrag.

 

Waarom uw auto voorzien van chiptuning?

  • u wilt uw auto zuiniger laten rijden
  • u wilt uw auto meer vermogen geven

Trekt u regelmatig een caravan of aanhanger achter uw auto? Ook dan kan chiptuning voor uw auto een mooi verschil maken!

 

Garanties

  • 2 jaar motorgarantie voor auto’s tot 2 jaar oud en/of 100.000 km
  • 3 jaar garantie op de chiptuning

 

Prijzen

Prijzen voor chiptuning zijn vanaf € 390,- inclusief BTW.
Klik voor prijzen per auto/motor op onderstaande button.

Winkel -> Chiptuning

 


 

Stage 1: Chiptuning

Een eerste stap om uw auto te upgraden kan chiptuning zijn. Dit houdt, zoals u hierboven al kunt lezen, in dat de software van uw auto zo aangepast wordt, dat de ideale verhouding wordt gecreëerd. Dit kan door de motormanagement aan te passen of door een aangepaste externe ECU (computer) te plaatsen die deze taak overneemt. Als de auto nog over fabrieksgarantie beschikt, nemen we deze kosteloos (Max. 2 jaar, 100.000 km) van de fabrikant over. Op de softwareaanpassing krijg je 3 jaar garantie ongeacht de leeftijd van de auto.

 

Stage 2: Chiptuning + Performance tuning

De tweede stap kan zijn uw motormanagement wordt aangepast en dat daarnaast diverse fysieke onderdelen wordt gemonteerd. Denk hierbij aan een verbeterd inlaat- en/of uitlaatsysteem. Hierdoor zal uw auto (cq. de motor van de auto) beter kunnen ‘ademen’. In de standaard in- en uitlaatsystemen zit vaak een knelling waardoor het vermogen van uw auto verkleind wordt. U kunt dit vergelijken met het proberen door zelf te ademen door een rietje. Wanneer de luchtstroom dus verbeterd wordt, krijgt u meer vermogen uit uw auto. Daarnaast krijgt u met deze aanpassing(en) vaak een ‘sportief’ geluidje uit de auto.

 

Stage 3: Chiptuning + Performance tuning + Geavanceerde aanpassingen

Ten derde kunnen wij ingrijpendere aanpassingen doen naar de chiptuning en de performance tuning, namelijk motorische aanpassingen of turbokits (cq. supercharger of compressorpully). Hierbij is een verreisde dat er speciaal aangepaste software geïnstalleerd moet worden.

 

Let op:

Wij raden u aan om altijd te blijven denken aan de veiligheid om de weg en/of het circuit. Hierin kunnen wij u uiteraard adviezen geven. Denk o.a. aan grotere remmensets en/of schokbrekers, want snel stil kunnen staan of een goede wegligging van de auto is net zo belangrijk als de snelste zijn.
Mocht u meer informatie willen over chiptuning of over een specifieke tuning voor uw auto? U kunt altijd contact met ons op te nemen.