APK keuring

Algemene Periodieke Keuring voor alle merken personen- & bedrijfsauto’s

Bent u op zoek naar een modern en vakkundig autobedrijf voor de APK keuring van uw auto?
Wij staan voor u klaar!

Met goed opgeleide vakmensen, hoogwaardige meet-, test- en afstelapparatuur voeren wij snel en efficiënt alle APK werkzaamheden uit. U bent uw auto nooit langer kwijt dan nodig is. U kunt uw auto vanaf twee maanden voor de keuringsdatum laten keuren, zonder dat de jaarlijkse uiterlijke keuringsdatum verandert, maak tijdig een afspraak.
Zowel bij APK keuringen, als alle onderhoudsbeurten en reparaties informeren wij u vooraf duidelijk over de kosten. Mocht de reparatie anders uitpakken dan vooraf besproken, dan nemen wij direct contact met u op, zodat weet u precies weet waar u aan toe bent!

Als u de APK-keuring combineert met een grote onderhoudsbeurt, is de APK-keuring GRATIS!
U kunt bij ons gratis een fiets lenen of tegen vergoeding gebruik maken van een leenauto.

 

Wat is een APK keuring?

Een APK keuring is de algemene periodieke keuring voor uw personenauto en/of bestelbus. De APK keuring is in Europa verplicht.
Het doel van deze keuring is om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen.

Bij de APK keuring controleren wij het gehele voertuig. Hierbij wordt vooral aandacht besteed aan:

  • Verkeersveiligheid – remmen, banden, stuurinrichting, wielophanging, verlichting, carrosserie en schokdempers
  • Milieu – uitlaatgassen
  • Algemeen – kentekenbewijs deel 1, chassisnummer en brandstof
  • Registratie en afmelden

Bij deze controle maken wij een rapport op met aandachtspunten en/of te repareren delen. Mochten er reparaties uit de keuring komen, nemen wij contact met u op over de prijs en vragen u akkoord voor het uitvoeren van deze reparatie(s). Dit proberen wij, mits de onderdelen op voorraad zijn, dezelfde dag nog te repareren.

Nadat de eventuele reparaties zijn uitgevoerd wordt de auto als ‘goedgekeurd’ afgemeld bij de RDW. Dit betekent dat uw auto weer veilig is voor het komende jaar.

 

Wanneer uw auto laten keuren?

Weet u wanneer en hoe vaak uw auto gekeurd dient te worden? Dit hangt af van een aantal factoren, namelijk: welke brandstof gebruikt wordt door de auto, hoe zwaar de auto weegt en sinds wanneer uw auto op de weg is. De datum van de keuring wordt gebruikt voor de volgende keuringsdatum, tenzij deze valt binnen 2 maanden vóór de verloopdatum.

Bijvoorbeeld: 4 april 2014 is de verloopdatum van de APK. De auto dient dan uiterlijk 4 april 2014 opnieuw gekeurd te zijn, maar u mag eventueel 2 maanden vóór de verloopdatum de auto laten keuren. Vanaf 4 februari 2014 is het vernieuwen van de keuring mogelijk, zonder dat de uiterlijke verloopdatum naar voren schuift. Als u de auto 1 februari 2014 al laat keuren, zal de nieuwe datum 1 februari 2015 worden in plaats van 4 april 2015.

 

Wilt u door ons op de hoogte gehouden worden over het verloop van uw APK?
Meld je aan voor onze mailing, daarna wordt u tijdig op de hoogte gesteld!

 

Voorkom een bekeuring, maak tijdig een afspraak!

Het is niet mogelijk om uitstel voor uw APK keuring aan te vragen bij de RDW. Als uw auto niet voor de verloopdatum gekeurd is, is er een grote kans dat u een bekeuring ontvangt. Wilt u uw auto niet laten keuren omdat u de auto niet gebruikt?
Dan kunt u altijd de auto (het kenteken) bij de RDW laten schorsen.
Dit houdt dan wel in dat de auto niet de openbare weg op mag, dus ook niet geparkeerd mag staan langs de weg.

 

Combineer de APK keuring met een (grote) onderhoudsbeurt voor kostenbesparing.

Wij adviseren om de APK keuring te combineren met een grote of een kleine onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt kunnen wij uw auto gratis van APK voorzien. Waarom zorgt het voor kostenbesparing? Veel punten die belangrijk zijn voor de APK keuring, worden ook nagelopen bij een grote beurt. De arbeidsuren worden dus maar 1x berekend, in plaats van 2x (1x APK, 1x grote onderhoudsbeurt).