Werkplaats

Bij Autobedrijf Mebu kunt u terecht voor alle denkbare reparaties aan uw auto. In ons modern uitgeruste werkplaats is alle mogelijke apparatuur te vinden waarmee ons personeel uw auto zo goed mogelijk te kunnen onderhouden of repareren. Uw veiligheid staat voor ons op nummer 1 bij reparatie of controle van uw auto. Tevens ontvangt u van ons een eerlijk advies en overleggen wij altijd met u alvorens tot actie over te gaan.

Onze monteurs zijn opgeleid om elk merk of type personen- of bedrijfsauto’s te kunnen onderhouden of repareren.

 


Het onderhoud van uw auto

Een belangrijkste eisen van een auto is de betrouwbaarheid. U verwacht elke ochtend weer dat uw auto start en in staat is u naar uw eindbestemming te brengen. Des te groter is de ergernis wanneer uw auto het keer op keer niet doet! Vraagt u zich dan wel eens af: heeft u uw auto wel voldoende laten onderhouden? Zit er voldoende olie in de auto of is de koelvloeistof op peil?

Deze 3 punten zijn maar enkele vormen van uw auto onderhouden. U staat er vaak niet bij stil, maar uw auto dient jaarlijks een onderhoudsbeurt te ondergaan. Daarnaast is ons advies om zelf regelmatig de kleine dingen te controleren zoals: bandenspanning, vloeistofpeil (inclusief oliepeil !).

Heeft u liever dat wij kleine dingen zoals uw bandenspanning of het oliepeil controleren?
Bel even voordat u komt, misschien kan een van onze monteurs tussendoor even de controle kosteloos uitvoeren!

 

Wat gebeurt er tijdens het onderhoud van uw auto?

U volledig en correct informeren over de status van uw auto staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom laten wij u graag weten wat wij o.a. doen bij verschillende onderhoudsbeurten, APK, vakantiechecks of andere (preventief of verplicht) onderhoud. U vindt deze informatie op de verschillende pagina’s:

  • Airco – alles over airco’s en het onderhoud
  • APK keuring – wat is de APK keuring en waarom is dit verplicht?
  • Banden – welke banden heeft u eigenlijk onder uw auto?
  • Grote onderhoudsbeurt – uw auto van voor- tot achterbumper weer OK! (APK gratis i.c.m. de grote onderhoudsbeurt)
  • Kleine onderhoudsbeurt – een snelle check van de belangrijkste punten van uw auto
  • Lease auto – ook lease auto’s moeten onderhouden worden
  • Vakantiechecks – uw auto klaar om een lange reis te maken

 

Uw auto in de garantie? Dan kunnen wij uw auto ook onderhouden!

Bent u in het bezit van een nieuwe auto met fabrieksgarantie?
Dan kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud van uw auto!

Vaak informeert de dealer dat u in verband met de garantie verplicht bent om bij de vaak dure dealer terug gekomen voor het reguliere onderhoud.
Gelukkig is hier niets van waar, als het universele autobedrijf (zoals Autobedrijf Mebu) zich maar houdt aan de richtlijnen die hiervoor staan.

 

Kosten besparen bij het onderhoud van uw auto?

Wie wil het niet, kosten besparen bij het autorijden.
Wees u zich er wel van bewust dat besparen op onderhoud niet altijd goedkoper is.
3 tips om echt kosten te besparen op onderhoud:

  1. Wees zuinig op uw auto: regelmatig wassen van uw auto of snelheid minderen bij verkeersdrempels zullen uiteindelijk iets opleveren
  2. Voer regelmatig kleine controles uit: een goede bandenspanning zorgt voor minder slijtage van de band en een correcte oliepijl kan zelfs grote defecten voorkomen
  3. Zorg voor helder advies: het vertrouwen in uw autobedrijf is essentieel en zorgt dus voor kostenbesparing indien u correct en eerlijk geadviseerd wordt. Wij zijn altijd bereid om u zo goed en duidelijk mogelijk te informeren en adviseren over uw auto. Mocht er onduidelijkheden of twijfels zijn, kan dit ten aller tijden bespreekbaar worden gemaakt!