Nieuws

Op welke band rijd u in de winter?

Voor vele komen er elk jaar weer de vragen naar boven als de winter nadert:

 1. Wanneer kunnen de winterbanden van mijn auto gemonteerd worden?
 2. Zal ik dit jaar winterbanden aanschaffen of toch weer een jaartje overslaan?
 3. Zijn winterbanden verplicht onderweg naar mijn wintersport-bestemming?

 

Veiligheid in de winter

Vooral belangrijk is dat u aan de veiligheid van uzelf, uw passagiers en uw medeweggebruikers denkt.

 1. Minder ongelukken
  Sinds winterbanden verplicht zijn in Duitsland, is het aantal ongelukken door gladheid gehalveerd. Met winterbanden is uw remweg op besneeuwd wegdek tot wel 50% korter. Ook vinden er in de winter aantoonbaar minder ongelukken plaats met winterbanden dan met zomerbanden.

 2. Meer dan sneeuw
  Een winterband bewijst zijn nut bij alle winterse omstandigheden, dus niet alleen bij sneeuw.

 3. Echt voor de winter
  Wissel voor de drukte om naar winterbanden. En vergeet niet terug te wisselen in maart, anders slijten de winterbanden snel. Bij zomerse temperaturen zijn winterbanden juist onveilig en slijten ook sneller.

 

Meer informatie is te vinden op de website van de BOVAG.
U mag natuurlijk ook altijd langs komen voor uw vragen.


Banner Afspraak

 


Wanneer kan ik het beste winterbanden monteren?

Zodra de temperatuur zakt onder de 7 graden Celsius presteren winterbanden beter dan gewone (zomer)banden. Door de lage temperatuur wordt het rubber van een zomerband harder en verliest daardoor veel van zijn goede eigenschappen (grip, comfort). De banden verliezen dan hun grip op het wegdek en als u remt duurt het langer voordat u stilstaat. Meestal worden de winterbanden gemonteerd in oktober/november. Bij hogere temperaturen neemt de slijtage van de winterband behoorlijk toe. Dus zodra het weer omslaat van overwegend koud naar overwegend warm, kunt u het beste uw zomerbanden weer laten monteren. Dit is meestal rond maart/april.

 

Aandachtspunten voor opslag van uw banden

Als u uw banden niet goed opslaat, veranderen de fysieke eigenschappen van uw band. Daardoor kan het zijn dat uw banden minder lang meegaan en onder omstandigheden kunnen de banden zelfs onbruikbaar worden. Door een goede opslag kan de veroudering tot een minimum worden beperkt.

Let op: De banden moeten in een droge, koele en donkere ruimte bewaard worden. Voordat u de banden verwisselt, geef met een krijtje de looprichting en de positie aan waar de banden gemonteerd zaten. Dan moeten de banden een grondige reiniging ondergaan, waarbij de steenresten verwijderd worden. Deze ruimte moet vrij zijn van olie, benzine, vet of andere chemicaliën, omdat deze de rubberlaag aantasten en daardoor de levensduur ernstig kunnen verkorten.